"> Homeopatija pri nahodu in senenem nahodu - Ambior

Homeopatija pri nahodu in senenem nahodu

10 decembra, 2019 0
seneni-nahod.png

 

Nahod in seneni nahod imata sicer različne vzroke, v sliki težav pa pogosto enaka, tako da ju zaradi podobnosti v večini primerov lahko obravnavamo z enakimi sredstvi. Za laike je sicer težko najti pravo sredstvo pri prehladu, ker pride več sredstev v poštev.

Nux vomica D12 pride v poštev pri sledečih simptomih: zaprti nos ponoči in tekoči nahod podnevi; nahod zjutraj in nahod, ki se okrepi po jedi. Kot osnovno bolezen pogosto najdemo želodčne in črevesne težave.

Če imamo obilni in gosti izcedek iz nosa, kot »smrkelj«, z izgubo vonja in blagim solzenjem, potem je Pulsatilla D6 primerno sredstvo. Tukaj je pomembno, da se vse težave izboljšajo na svežem zraku ali v hladnem prostoru. Poleg tega ima Pulsatilla posebnost, da pacient potrebuje tolažbo.

Kadar ima  pacient nahod z vnetjem žrela, občutkom zoženja v vratu(delno lahko tudi s težko sapo), oteklino vek, in ne more prenašati toploto in vročino, ga lahko obravnavamo s Apis D12. Apis je sicer v homeopatiji bolj poznan kot antialergično sredstvo.

Splošno in izrazito nagnjenost k »nosnim simptomom«, katarjem žrela in sluznic, oz. splošno nagnjenost k prehladom ima Calcium carbonicum.

Pri prehladih je vedno pomembno vprašanje, kako in zakaj so le-ti nastopili. Nahod kot posledica premočenja, kopanja v mrzli vodi in /ali mrzlo-vlažnega vremena se lahko zdravi s Rhus toxicodendron D30. Čim prej se začne sredstvo jemat, tem hitrejša je ozdravitev.

Nenadni vodeni, jedki tekoči nahod, občutek zaprtega nosu, pekoče rdeče oči, praskanje v žrelu, izboljšanje težav v toplem prostoru in poslabšanje s mrazom, so napotilo za Arsenicum album D12.

Pri tako im. »gripi glave« s oteklostjo sinusov in močnimi glavoboli, prihaja v poštev tudi Gelsemium D12.

Pri kroničnem nahodu z gnojnim vnetjem sinusov moramo misliti na Silicea D12.

Kadar se ponavljajoči nahod ne odziva dovolj na dobro izbrano sredstvo, vzamemo kot t.im.vmesno sredstvo Sulfur D12.

 

Iz Prakse za naravne terapije-Rene Gräber


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Copyright by Taubi. All rights reserved.