"> Blog - Ambior


BLOG

V blogu navajamo nasvete v zvezi s posameznimi zdravstvenimi težavami s strani znanih zdravilcev nemške šole zdravilstva-heilpraktikerstva in tudi zdravilcev in homeopatov iz angloameriškega področja predvsem : nemški zdravilec (Heilpraktiker) in homeopat Rene Gräber, ameriški zdravilec in homeopat Robin Murphy in mnogi drugi.
13/Mar/2020

https://www.nid-sapientia.com/spletna-trgovina

Odrasli:

Bio Zeliščne kapljice Imun+ Razpršilo za grlo Timijan x Žajbelj

Otroci nad 1 letom:

Sirup Timijan+ SirupAmeriški slamnik na rastlinskem glicerolu

Otroci pod 1 letom, dojenčki:

– Čajne mešanice za dihala

– Kozmetični izdelki-Mazila za dihala(namažemo po prsih)


13/Mar/2020

 

Piše:Heilpraktikerin Ulrike Schlüter, prevod prispevka na blogu https://www.hallo-homoeopathie.de/

 Koronavirus je novi tip virusa, ki je v ozkem sorodstvu s SARS- virusom(atipična pljučnica). Kot vir infekcije velja neka tržnica v mestu Wuhan, Kitajska. Tržnica je že zaprta. Katera žival bi lahko bila prenašalec zaenkrat še ni znano. Za pot prenosa trenutno velja kapljična infekcija, vendar se zdi možen tudi prenos preko prebavnega trakta


Belladonna-Flu.jpg
17/Dec/2019

Prehlad je blažja bolezen kot gripa. Označujejo ga blage bolečine grla, izcedek iz nosu, zamašen nos, pozneje se lahko pridruži kašelj. Pri gripi so simptomi močnejši -vneto grlo, vročica, glavobol, bolečine v mišicah… – in lahko pride do resnih zdravstvenih težav, kot je bronhitis ali pljučnica.


17/Dec/2019

Kot prehlad(common cold, rinofaringitis) ali gripalni infekt ponavadi označimo akutno vnetje sluznic zgornjih dihal. Tudi sluznice, ki so predhodno poškodovane npr. suhe zaradi  suhega zraka zaradi kurjave ali klime, so bolj dovzetne za napad z virusi prehlada.

Vzrok za prehlade so večinoma virusi, ki se lahko dobro razmnožijo zaradi zmanjšane prekrvavitve sluznic zgornjih dihal, pogojene s hladnim vremenom, in oslabljene imunske odpornosti.


seneni-nahod.png
10/Dec/2019

 

Nahod in seneni nahod imata sicer različne vzroke, v sliki težav pa pogosto enaka, tako da ju zaradi podobnosti v večini primerov lahko obravnavamo z enakimi sredstvi. Za laike je sicer težko najti pravo sredstvo pri prehladu, ker pride več sredstev v poštev.

Nux vomica D12 pride v poštev pri sledečih simptomih: zaprti nos ponoči in tekoči nahod podnevi; nahod zjutraj in nahod, ki se okrepi po jedi. Kot osnovno bolezen pogosto najdemo želodčne in črevesne težave.


nahod.jpg
10/Dec/2019

Nahod(rhinitis) je vnetna bolezen nosne sluznice

Tipični simptomi so kihanje in iztok iz nosa kakor tudi zmanjšana zmožnost okusa in vonja.

Akutno formo pogosto povzročajo virusi(predvsem rhinovirusi) v okviru gripoznega infekta(kataralni, viralni rinitis). V tem primeru je nosni iztok voden. Nosna sluznica je ponavadi  otečena.

Pogosti so tudi spremljevalni simptomi, zaradi soudeležbe žrelnega prostora- kašelj, hripavost.

Če je nosna sluznica bila predhodno poškodovana zaradi virusov, se lahko bakterije hitreje razmnožijo in povzročajo sekundarno bakterijsko infekcijo(gnojni bakterijski rinitis). Tukaj je nosni iztok rumenkast, sluznat ali gnojen.


Copyright by Taubi. All rights reserved.