"> Koronaviroza : Priporočila za homeopatsko preventivo iz Indije in Kitajske - Ambior

Koronaviroza : Priporočila za homeopatsko preventivo iz Indije in Kitajske

13 marca, 2020

 

Piše:Heilpraktikerin Ulrike Schlüter, prevod prispevka na blogu https://www.hallo-homoeopathie.de/

 Koronavirus je novi tip virusa, ki je v ozkem sorodstvu s SARS- virusom(atipična pljučnica). Kot vir infekcije velja neka tržnica v mestu Wuhan, Kitajska. Tržnica je že zaprta. Katera žival bi lahko bila prenašalec zaenkrat še ni znano. Za pot prenosa trenutno velja kapljična infekcija, vendar se zdi možen tudi prenos preko prebavnega trakta

Navadno koronavirusi povzočajo samo lahke simptome prehlada s nahodom in kašljanjem. Možne so tudi težje potekajoče oblike, ki lahko vodijo do pljučnice. Smrtni primeri so verjetno možni samo pri ljudeh s težkimi osnovnimi boleznimi.

WHO je razglasila izredne zdravstvene razmere

30.1.2020 je WHO ugotovila, da gre pri aktualnem izbruhu koronavirusa v Kitajski za »izredno zdravstveno iz stanje z mednarodnimi posledicami« (op.prev. pred kratkim je WHO  že razglasila pandemijo). V sklopu te ugotovitve je WHO izdelala za prizadete države nekatera priporočila. Ti nasveti naj bi koronavirozo zajezili in kontrolirali.

Kot zaščita pred okužbo s koronavirusom veljajo isti ukrepi kot za zaščito pred okužbo z vsakoletnim virusom gripe:

  • Umivanje rok
  • Kašljamo in kihamo ne v dlani, ampak v pregib komolca
  • Odmaknemo se od ljudi s simptomi prehlada

 

Homeopatija pri prejšnjih epidemijah

Kar dosti ljudem ni znano: Samuelu Hahnemannu je pri kolera-epidemiji v 19 stoletju  z njegovo novo metodo uspel preboj.Revolucionarni uspehi homeopatske obravnave bolnikov s kolero so vodili k državnem priznanju homeopatije. Tudi pri nadaljnjih epidemijah je homeopatija dosegla velike uspehe. Tukaj lahko več preberete o tem(nemščina):https://homoeopathiewatchblog.de/2020/01/31/durchbruch-fuer-homoeopathie-bei-behandlung-von-epidemien-4-beispiele-fuer-erfolge-bei-cholera-typhus-spanischer-grippe-encephalitis/

 

Homeopatska priporočila iz Indije

Indijsko ministrstvo za zdravje je objavilo priporočila za koronavirozo, pri čemer ta priporočila izhajajo iz praks tradicionalne indijske medicine: ajurveda, homeopatija in unani.

Med drugim se kot profilaktično sredstvo proti koronavirus-infekciji priporoča Arsenicum album.1 doza Arsenicum album=3globuli naj bi se jemala 3 dni zapored, na tešči želodec. Po 1 mesecu se jemanje po istem vzorcu ponovi in sicer v primeru,če še vedno v okolici prevladujejo koronavirusne infekcije.

Homeopatska priporočila iz Kitajske

Kitajski homeopati pa so prišli k drugačnim rezultatom: kot homeopatsko epidemično sredtvo se tukaj priporoča Gelsemium(rumeni jasmin):

  • Gelsemium C30 1x tedensko v okoljih, kjer še ni bilo koronavirusne infekcije
  • Gelsemium C30 dnevno 7dni v okoljih, kjer je prišlo do izbruha Corona virusa. Nato se jemlje 2x tedensko.

 

Sliki homeopatskih zdravil arzen in gelsemium sta prikazani na internetni strani

https://www.homeopatskazdravila.com/arsenicum-album

https://www.homeopatskazdravila.com/gelsemium-sempervirens

Opomba:nekateri homeopati na Zahodu priporočajo tudi homeopatsko sredstvo  Oscillococcinum kot profilaktično sredsvo proti gripi in koronavirozi

Copyright by Taubi. All rights reserved.